Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kérdésed van? Van rá válaszunk.

A Garden Gourmet termékek vegánok?

Némelyikük igen. Mind a csomagolásunkon, mind a weboldalunkon a megfelelő V betűs logóval és a megfelelő felirattal jelezzük, hogy mely termékek vegetáriánusok és melyek vegánok. Az alapos vizsgálatok után engedélyezett V logo már 27 országban több mint 10.000 terméken látható, így a Garden Gourmet termékeken is igazolja, hogy a termékek valóban vegán és vegetáriánus étrendhez alkalmasak és segíti a vásárlókat az ilyen típusú termékek könnyed beazonosításában.  Ezenkívül a Termékek oldalon a szűrők segítségével beállíthatod, hogy csak a vegán termékeinket lásd.

Hol kaphatóak a Garden Gourmet termékek?

A termékeket jelenleg az alábbi üzletláncok polcain találod meg a hűtött részlegen: Tesco, Auchan, Interspar és Spar hiper- és szupermarketek, illetve a Kifli.hu-n.

Gluténmentesek a Garden Gourmet termékek?

A Garden Gourmet termékei nem gluténmentesek. A glutént nem tartalmazó termékek gyártását a glutént tartalmazó termékektől nem tudjuk elkülöníteni a gyártás során.

Mennyi ideig tárolhatók a Garden Gourmet termékek felbontás után?

Termékeink a felbontást követő 2-3 napon belül, de legkésőbb a csomagoláson feltüntetett időpontig fogyaszthatók, amennyiben hűtőszekrényben, maximum 6°C-on tárolják.

Hogyan készíthetem el a Garden Gourmet termékeket?

Kérlek, ellenőrizd a csomagoláson az egyes termékek elkészítési módját és idejét. Termékeink többsége elkészíthető sütőben vagy serpenyőben, illetve néhányuk grillezésre is alkalmas. Az egyes termékek aloldalán a csomagoláson feltüntetett, valamint extra elkészítési módokat is megtalálod!

A Garden Gourmet termékek alkalmasak grillezésre?

A Garden Gourmet Sensational Burger alkalmas a BBQ-n történő elkészítésre, amely finom grillezett ízt ad neki. A pontos elkészítési idő a grillsütőtől függően változhat, ezért javasoljuk, hogy tartsd szemmel a termékeket sütés közben.

Mennyi ideig tárolhatom a Garden Gourmet termékeket az elkészítést követően?

Termékeink az elkészítés után, zárható edényben és maximum két napos hűtőszekrényben való tárolás mellett nyugodtan fogyaszthatók.

A már korábban elkészített Garden Gourmet termékeket felmelegíthetem?

Igen, de nem ajánljuk, mert nem tudjuk garantálni ugyanazt az állagot és ízt.

Lefagyaszthatom a még el nem készített Garden Gourmet termékeket?

A termékeket nem lehet lefagyasztani, mert egyszer már felolvasztásra kerültek.

A Garden Gourmet termékei biok?

Nem.

Hol készülnek a Garden Gourmet termékek?

Termékeinket a csehországi Krupka városában lévő Nestlé gyárunkban készítjük.

Miből készülnek a Garden Gourmet termékek?

Termékeink alapja a szója- és búzafehérje, mert számunkra fontos az egyes összetevők, mint például a hüvelyesek, gabonák és nem utolsó sorban a zöldségek felhasználása. A fűszerezést a fűszer- és fűszernövények biztosítják, mint például a szegfűbors, koriander, fűszerkömény.

Miért használunk szóját a termékeinkben?

Szójafehérjét használunk, mert ez az a fehérjeforrás, amelynek esszenciális aminosav-összetétele a leginkább hasonlít az állati eredetű teljes értékű fehérjeforrásokhoz. Ez azt jelenti, hogy tartalmazza mindazokat az esszenciális aminosavakat, amelyeket szervezetünk nem tud előállítani, ezért táplálékból kell beszereznünk. Ráadásul a szójafehérje nagyon jól emészthető.

A Garden Gourmet termékek tartalmaznak hozzáadott B12-vitamint és vasat?

Nem. Fogyasztóink többsége flexitáriánus, akik változatos táplálkozással elegendő vashoz és B12-vitaminhoz juthatnak. A vas megtalálható növényi alapú élelmiszerekben, például a kenyérben és a teljes kiőrlésű gabonákban, hüvelyesekben, diófélékben, gyümölcsökben és zöldségekben, például brokkoliban, cukkiniben, bok choyban, endíviában és mángoldban. Ezekből azonban kevésbé tud hasznosulni, mint az állati eredetű forrásokból. A B12-vitamin állati eredetű termékekben, például húsokban, halban és tejtermékekben található. A vegetáriánusok és a vegánok nagyobb kockázatnak vannak kitéve a vas és B12-vitamin hiány miatt. Ha egyáltalán nem fogyasztasz állati eredetű termékeket, konzultálj kezelőorvosoddal, aki javasolhatja ezen mikrotápanyagok pótlását, valamint kérd dietetikus segítségét a megfelelő, egyénre szabott étrend összeállításában.

Mi a metilcellulóz, és miért használja egyes termékeiben?

A metilcellulóz egy növényi eredetű rost, amelyet a tojás helyettesítésére használunk egyes termékeinkben. Kis mennyiségű metilcellulóz segít az összetevők összekeverésében, megőrzi termékeink állagát. Fogyasztása teljesen biztonságos.

Mi az az úgynevezett Nutri-Score, és miért használjuk termékeinken?

A Nutri-Score az élelmiszerek csomagolásának elején elhelyezett tápértékjelölő címke, amely az élelmiszereket és italokat tápértékprofiljuk szerint osztályozza. Általánosságban tehát az adott élelmiszer tápanyagtartalmára vonatkozó általános összegzését mutatja.

Az ötszintű, színes, A-tól E-ig terjedő betűskála segítségével a fogyasztók gyorsan és egyszerűen megismerhetik az adott élelmiszer tápérték besorolását, ami által a Nutri-Score hatékonyan hozzájárulhat a tudatos élelmiszerválasztáshoz. A rendszer célja, hogy segítse a fogyasztókat tudatos döntéseikben és eligazítsa őket abban, hogy a különböző élelmiszerek hogyan illeszthetők a kiegyensúlyozott étrendbe.

További információért látogass el a https://tapertekjeloles.hu/nutri-score/ oldalra!

A Garden Gourmet termékek csomagolása újrahasznosítható?

Igen, és szeretnénk felhívni a figyelmedet a helyes szelektív hulladékgyűjtésre is. Termékeinknél a műanyag tálcát és a felső fóliát a műanyag (sárga) tárolóba, a papír övezőt pedig a kék színű papírtárolóba kell dobni.

Miért használ a Nestlé műanyag csomagolást a termékhez?

A jelenlegi termékcsomagolás esetében még nem találtunk olyan alternatívát, amely garantálja, hogy termékeink kellő védelmet kapjanak, amíg az Ön tányérjára kerülnek. Ez nem csak az élelmiszerbiztonság és a kiváló íz megőrzése miatt fontos – a minőségi csomagolás a komoly környezeti problémát jelentő élelmiszer-pazarlás csökkentését is segíti.

Ugyanakkor anyavállalatunkkal, a Nestlével és a Csomagolástudományi Intézettel közösen dolgozunk egy környezetkímélőbb csomagolási alternatíva megtalálásán.

Lépj kapcsolatba velünk