Hámozd meg a sütőtököt egy zöldséghámozóval, és vágd fel apró kockákra. Főzd meg félig az így kapott zöldségkockákat enyhén sós vízben, amíg omlóssá nem válik a húsuk.
ÖSSZETEVŐK
Csőben sült tészta sütőtökkel és zöldséggolyókkal
Vegetáriánus egytálételt keresel, amiben a sült paradicsom, a cukkini és a hagyma ízei dominálnak? Kedvenc csőben sült tésztareceptedet bolondítsd meg sütőtökkel, majd tálald Garden Gourmet Zöldséggolyókkal! Az ősz slágeréből készült finomságot az egész család imádni fogja!
Elkészítési javaslatok
Kockázd fel a cukkinit, és szeleteld fel a hagymát, valamint a fokhagymát. Vágd fel a paradicsomot is kockákra. Tépkedd le a kakukkfű leveleit a száráról, és aprítsd fel.
Főzd meg a tésztát a csomagoláson lévő instrukciók szerint, és melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Süsd meg a hagymát, a fokhagymát és a zsályát a megmaradt sütőtökkockákkal és a cukkinivel egy kevés olívaolajban. Tegyél fedőt az edényre, és lassú tűzön főzd kb. 10 percig.
Reszelj egy kevés citromot az étel tetejére. Add hozzá a paradicsomszószt és a paradicsomkockákat. Süsd meg egy kicsit, és ízesítsd sóval, borssal.
Csöpögtest le a sütőtököt! Egy mixerrel törd össze, majd adagold hozzá a sütőtök-cukkini keveréket.
Add hozzá a főtt tésztát. Ha szükséges, adj hozzá egy keveset a sütőtök levéből, hogy hígabb legyen.
Tegyél egy kevés olívaolajat a serpenyőbe, és süsd a Zöldséggolyókat egy pár percig. Kanalazd ki a tésztakeveréket egy sütőedénybe, és óvatosan oszlasd szét rajta a Zöldséggolyókat. Hintsd meg egy kevés sajttal, és hagyd sülni 5 percig a sütőben, amíg meg nem olvad rajta. Jó étvágyat kívánunk!