Roasted Cauliflower with Falafel (hands)

Harissa sült karfiol zöldséggolyókkal

Serving 4 Adag
Időtartam 1 H.
Nehézség Közepes

ÖSSZETEVŐK

2 csomag Garden Gourmet Zöldséggolyó
1 db nagy karfiol
100 g gránátalmamag vagy 1/2 gránátalma
2-3 evőkanál konyhakész harissa
2 ek joghurt és egy kevés a szószhoz is
25 g pörkölt mogyoró
25 g pisztácia
1 evőkanál pirított szezámmag
1 th koriander
1 tk ánizs
1 tk édeskömény
1 tk szárított oregánó
répa/cékla/cukorrépa a körethez
koriander a körethez
Összetevők másolása
Ingredients copied to clipboard!

Harissa sült karfiol zöldséggolyókkal

Az aranybarnára sült karfiol a Garden Gourmet Zöldséggolyóval tálalva valódi különlegesség, amit a harissa és a dukkah markáns íze igazi egzotikus fogássá varázsol. A kívül ropogós, belül lágyan omlós ételnek az ínyencek sem tudnak majd ellenállni – ezt garantáljuk.

Elkészítési javaslatok

1. Készítsd elő a karfiolt

Tölts fel egy nagyobb edényt enyhén sós vízzel az 1/3-áig, majd forrald fel, hogy meg tudd főzni a karfiolt. Távolítsd el a leveleit.

2. Finoman dörzsöld be a karfiolt harissával vagy joghurtkeverékkel,

és helyezd rá a sütőedényre. Melegítsd elő a sütőt 180℃-ra, közben pedig készítsd elő a hozzávalókat a dukkah-hoz!

3. A karfiolt bedörzsöljük szósszal, és előmelegítjük a sütőt

A karfiolt alaposan bedörzsöljük az elkészült harissás joghurt keverékkel, és sütőedényre helyezzük. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra, amíg elkészítjük a „dukkah” hozzávalóit.

4. Készítsd el a dukkah-t

Ha még nem kóstoltad ezt a különleges egyiptomi fűszerkeveréket, most eljött az ideje. Törd össze a szezám-, a koriander- és az ánizsmagot, valamint az édesköményt egy mozsárral és mozsártörővel, és keverd össze a szárított oregánóval. Finoman törd össze a magokat a kés életlen oldalával, és aprítsd fel durvára. Közepes hőfokon süsd meg az így kapott magkeveréket egy serpenyőben, majd hagyd kihűlni. Morzsold őket össze a mozsárban, és keverd össze a maradékkal. Ízlés szerint sózd meg a dukkah-t.

5. Süsd meg a karfiolt

Tedd a karfiolt a sütőbe, és süsd 10-15 percig, amíg aranybarnává nem válik. 10 perc után ellenőrizd, és állítsd magasabb hőfokra a sütőt, ha szükséges. Jó, ha finoman megpirul, de vigyázz, hogy ne égesd oda, mert az keserűvé teszi a harissát. Éles késsel szúrd meg a karfiolt, ha könnyen ki tudod belőle húzni, megsült.

6. Pirítsd meg a Garden Gourmet Zöldséggolyót

Pirítsd meg a Garden Gourmet Zöldséggolyót a csomagoláson található instrukciók szerint.

7. …és már tálalhatod is az ínyenc fogást

Készíts salátaágyat, és helyezz rá pár karfiolt. Tedd köréjük a zöldséggolyókat, majd díszítsd gránátalmamaggal, dukkah-val, répával, céklával vagy cukorrépával és egy kis korianderrel. Jó étvágyat kívánunk!

TÁPÉRTÉK ADATOK
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK

ADAGONKÉNT

Szénhidrát
27.1 gramm
Energia
303.9 kilokalória
Zsír
16.7 gramm
Fehérje
16 gramm