Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Nuggets with roasted sweet potato and a meal salad with peanut dressing

Poké Bowl falafellel

Serving 4 Adag
Nehézség Könnyű

ÖSSZETEVŐK

1 csomag Garden Gourmet Falafel
140 g cékla
1 db avokádó
1 tk fekete szezámmag
200 g edamame bab
4 marék saláta
10 g vegán sajt alternatíva
4 ek vegán öntet, joghurt alternatíva
pár db retek
2 ek mandula
2 ek pisztácia
1 tk kömény
½ tk fokhagymapor
1 tk citromhéj
1 ek citromlé
1 db lime (lé és héj)
Néhány szál koriander
egy kis bors
egy kis só
1 ek olívaolaj
Összetevők másolása
Ingredients copied to clipboard!

Poké Bowl falafellel

Szeretnéd meglepni a legínyencebb ismerőseidet valamilyen nem mindennapi finomsággal? A Garden Gourmet Falafel segítségével készült Poke Bowl hallatán még a legválogatósabb barátaid is felkapják majd a fejüket!

Elkészítési javaslatok

1. KÉSZÍTSÜK EL A CÉKLAKRÉMET

Hámozzuk meg, majd mossuk meg alaposan a céklát, ezután pedig egy papírtörlővel töröljük át azt. Tegyük a céklakrém összes hozzávalóját egy turmixgépbe (cékla, vegán öntet, joghurt alternatíva, citromlé), és addig turmixoljuk, amíg sima állagú nem lesz. Vigyázzunk, hogy ne legyen csomós.

2. KÉSZÍTSÜK EL A VEGÁN FALAFELT

A Garden Gourmet Falafelt egy evőkanál olajban serpenyőben süssük meg a csomagoláson található utasítás szerint. Tartsuk a tűzön körülbelül 7-9 percig, időnként megforgatva, hogy ne égjen meg. Alternatívaként a csicseriborsó falafel sütőben sütve, sütőpapírral bélelt tepsiben sütve (7-9 perc) vagy zsírszegény sütőben elkészítve (5-6 perc) is nagyon finom.

3. KÉSZÍTSÜK EL A ZÖLDSÉGEKET

A salátát folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd terítsük ki egy dupla réteg papírtörlőre. Nyomkodjuk le egy plusz réteggel, hogy megszabaduljunk a felesleges víztől. Mossuk meg a retket, és alaposan töröljük meg azt is. Vágjuk le a levélnyelet és a zöld részt, majd vágjuk őket közepesen vastag szeletekre. Az avokádó húsát egy konyhakanállal kanalazzuk ki anélkül, hogy megsérülne, majd vágjuk vastag szeletekre azt.

4. PIRÍTSUK MEG A PISZTÁCIÁT ÉS A MANDULÁT

Melegítsünk fel egy száraz serpenyőt magas hőfokra, és öntsük bele a pisztáciát és a mandulát. Csökkentsük kissé a hőfokot, és pirítsuk ropogósra a szemeket. Időnként keverjük meg, hogy ne égjenek meg.

5. TEGYÜK RÁ EGY TÁNYÉRRA

Rendezzük el az előzőleg megmosott salátát a tányérokon. Adjuk hozzá a céklakrémet, az apróra vágott retket, a pirított pisztáciát és mandulát, a babot és az avokádót. Ezután rendezzük el a Garden Gourmet Falafeleket.

6. ÍZESÍTÉS ÉS TÁLALÁS

A kész ételt fekete szezámmaggal, vegán mártással, korianderágakkal és római köménnyel ízesítsük, majd tálaljuk azt!

TÁPÉRTÉK ADATOK

ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK

ADAGONKÉNT

Szénhidrát
19.4 gramm
Energia
501.3 kilokalória
Zsír
10.7 gramm
Fehérje
11.6 gramm