Hámozzuk meg, majd mossuk meg alaposan a céklát, ezután pedig egy papírtörlővel töröljük át azt. Tegyük a céklakrém összes hozzávalóját egy turmixgépbe (cékla, vegán öntet, joghurt alternatíva, citromlé), és addig turmixoljuk, amíg sima állagú nem lesz. Vigyázzunk, hogy ne legyen csomós.
ÖSSZETEVŐK
Poké Bowl falafellel
Szeretnéd meglepni a legínyencebb ismerőseidet valamilyen nem mindennapi finomsággal? A Garden Gourmet Falafel segítségével készült Poke Bowl hallatán még a legválogatósabb barátaid is felkapják majd a fejüket!
Elkészítési javaslatok
A Garden Gourmet Falafelt egy evőkanál olajban serpenyőben süssük meg a csomagoláson található utasítás szerint. Tartsuk a tűzön körülbelül 7-9 percig, időnként megforgatva, hogy ne égjen meg. Alternatívaként a csicseriborsó falafel sütőben sütve, sütőpapírral bélelt tepsiben sütve (7-9 perc) vagy zsírszegény sütőben elkészítve (5-6 perc) is nagyon finom.
A salátát folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd terítsük ki egy dupla réteg papírtörlőre. Nyomkodjuk le egy plusz réteggel, hogy megszabaduljunk a felesleges víztől. Mossuk meg a retket, és alaposan töröljük meg azt is. Vágjuk le a levélnyelet és a zöld részt, majd vágjuk őket közepesen vastag szeletekre. Az avokádó húsát egy konyhakanállal kanalazzuk ki anélkül, hogy megsérülne, majd vágjuk vastag szeletekre azt.
Melegítsünk fel egy száraz serpenyőt magas hőfokra, és öntsük bele a pisztáciát és a mandulát. Csökkentsük kissé a hőfokot, és pirítsuk ropogósra a szemeket. Időnként keverjük meg, hogy ne égjenek meg.
Rendezzük el az előzőleg megmosott salátát a tányérokon. Adjuk hozzá a céklakrémet, az apróra vágott retket, a pirított pisztáciát és mandulát, a babot és az avokádót. Ezután rendezzük el a Garden Gourmet Falafeleket.
A kész ételt fekete szezámmaggal, vegán mártással, korianderágakkal és római köménnyel ízesítsük, majd tálaljuk azt!