Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Vegan Filet Pastry

Ünnepi vegetáriánus kosárkák

Serving 6 Adag
Időtartam 35 PERC
Nehézség Közepes

ÖSSZETEVŐK

1 csomag Garden Gourmet Vegetáriánus pirított falatok
zsemle, pogácsa, vagy egyéb leveles tésztából készült pékáru
100 g zöld spárga
100 g borsó
100 g vegyes szezonális gomba
600 ml zöldségalaplé (szükség esetén lehet több)
60 g liszt
75 ml tejszín
50 g vaj
só, bors
Összetevők másolása
Ingredients copied to clipboard!

Ünnepi vegetáriánus kosárkák

Ünnepeljük a karácsonyt egy különleges recepttel! Készíts kosárkákat házilag levelestésztából, vagy vedd kedvenc elősütött pékárudat és dobd fel egy krémes raguval, hogy egy egészen ünnepi különlegességet kapj. Mindebből pedig a Garden Gourmet Vegetáriánus pirított falatjai sem hiányozhatnak.

Elkészítési javaslatok

1. FŐZZÜK MEG A BORSÓT

A borsót és a spárgát forrásban lévő sós vízben pár percig főzzük. Egy szűrőedényben szűrjük le, és rövid ideig folyassunk rá hideg vizet, nehogy túlfőjenek. Melegítsük elő a sütőt 160℃-ra.

2. MEGOLVASZTJUK A VAJAT

Lassú tűzön hagyjuk a vajat felolvadni néhány percig, de vigyázzunk, nehogy megbarnuljon. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és egy spatulával keverjük hozzá a lisztet. Hagyjuk a rántást alacsony lángon főni körülbelül 2 percig, folyamatosan kevergetve.

3. ARANYBARNÁRA SÜTJÜK A PIRÍTOTT FALATOKAT

Adjuk hozzá az alaplé felét, és rendszeres kevergetés mellett forraljuk fel. Amikor elkezd besűrűsödni, adjuk hozzá a maradék alaplét, forraljuk fel, és pár percig főzzük. Egy serpenyőben kevés olajon pár perc alatt megpirítjuk a vegetáriánus pirított falatokat és a gombát. Sózzuk, borsozzuk.

4. MELEGÍTSÜK ÁT A PÉKSÜTEMÉNYT

A vegetáriánus pirított falatokat és a gombát kanalazzuk a raguba, ha túl sűrű lett, adjunk hozzá még alaplevet. A levelestésztából készült pékárut a sütőben a csomagoláson található utasítások szerint melegítsük át, majd vágjuk le a tetejét és alakítsunk ki benne egy kisebb lyukat.

5. DÍSZÍTÉS

A spárgát és a borsót felmelegítjük kevés sóval, borssal és vajjal. A meleg ragut kanalazzuk a péksüteménybe, és tegyük rá a tetejüket. Díszítsük spárgával, a borsóval.

TÁPÉRTÉK ADATOK

ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK

ADAGONKÉNT

Szénhidrát
44.5 gramm
Energia
483.4 kilokalória
Zsír
27.8 gramm
Fehérje
15.7 gramm