A borsót és a spárgát forrásban lévő sós vízben pár percig főzzük. Egy szűrőedényben szűrjük le, és rövid ideig folyassunk rá hideg vizet, nehogy túlfőjenek. Melegítsük elő a sütőt 160℃-ra.
ÖSSZETEVŐK
Ünnepi vegetáriánus kosárkák
Ünnepeljük a karácsonyt egy különleges recepttel! Készíts kosárkákat házilag levelestésztából, vagy vedd kedvenc elősütött pékárudat és dobd fel egy krémes raguval, hogy egy egészen ünnepi különlegességet kapj. Mindebből pedig a Garden Gourmet Vegetáriánus pirított falatjai sem hiányozhatnak.
Elkészítési javaslatok
Lassú tűzön hagyjuk a vajat felolvadni néhány percig, de vigyázzunk, nehogy megbarnuljon. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és egy spatulával keverjük hozzá a lisztet. Hagyjuk a rántást alacsony lángon főni körülbelül 2 percig, folyamatosan kevergetve.
Adjuk hozzá az alaplé felét, és rendszeres kevergetés mellett forraljuk fel. Amikor elkezd besűrűsödni, adjuk hozzá a maradék alaplét, forraljuk fel, és pár percig főzzük. Egy serpenyőben kevés olajon pár perc alatt megpirítjuk a vegetáriánus pirított falatokat és a gombát. Sózzuk, borsozzuk.
A vegetáriánus pirított falatokat és a gombát kanalazzuk a raguba, ha túl sűrű lett, adjunk hozzá még alaplevet. A levelestésztából készült pékárut a sütőben a csomagoláson található utasítások szerint melegítsük át, majd vágjuk le a tetejét és alakítsunk ki benne egy kisebb lyukat.
A spárgát és a borsót felmelegítjük kevés sóval, borssal és vajjal. A meleg ragut kanalazzuk a péksüteménybe, és tegyük rá a tetejüket. Díszítsük spárgával, a borsóval.