Először főzzük meg a rizst a csomagoláson található utasítás szerint.
ÖSSZETEVŐK
1 csomag Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított Falatok
150 gramm csicseriborsó
2 evőkanál thai vörös curry paszta
250 g basmati rizs
1 db hagyma, kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma, összetörve
1 evőkanál reszelt gyömbér
1 fej brokkoli rózsákra vágva
1 pirospaprika, apróra vágva
1 evőkanál szójaszósz
2 db lime
1 maroknyi friss korianderlevél
200 ml kókusztej
VEGÁN THAI VÖRÖS CURRY
Úgy tűnik, a Garden Gourmet-nál sosem unjuk meg a thai ételeket... Érdemes kipróbálni a Vegetáriánus pirított falatokat ebben a klasszikus krémes, fűszeres curryben, zöldségekkel kiegészítve – tökéletes étel egy hétköznapi vacsorához.
Elkészítési javaslatok
1. FŐZZÜK MEG A RIZST!
2. PÁROLJUK MEG A HAGYMÁT, A FOKHAGYMÁT ÉS A GYÖMBÉRT!
Melegítsünk fel egy kevés olajat, és pirítsuk a hagymát 3-4 percig, amíg enyhén aranyszínű nem lesz, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Süssük még egy percig, hogy a készétel még ízletesebb legyen.
3. SÜSSÜK MEG A VEGETÁRIÁNUS PIRÍTOTT FALATOKAT A CURRYPASZTÁVAL, MAJD PÁROLJUK MEG!
Adjuk hozzá a currypasztát és a vegetáriánus Pirított Falatokat, süssük össze, amíg össze nem érnek az ízek és illatos nem lesz. Öntsük hozzá a kókusztejet és a növényi italt, majd óvatosan főzzük kicsit.
4. ADJUK HOZZÁ A ZÖLDSÉGEKET!
Keverjük bele a brokkolit, a paprikát és a csicseriborsót, majd pároljuk körülbelül 3 percig.
5. SZÓJÁVAL ÉS LIME-MAL ÍZESÍTSÜK, MAJD TÁLALJUK!
Ízesítsük a curryt szójaszósszal és egy lime levével. Végül tálaljuk rizzsel, extra lime-szeletekkel és korianderlevelekkel.
TÁPÉRTÉK ADATOK
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK
ADAGONKÉNT
Szénhidrát
130.6 gramm
Energia
877.1 kilokalória
Zsír
24.7 gramm
Fehérje
36.6 gramm