Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Nuggetsy z „kurczaka” w kukurydzianej panierce

Vegetáriánus pirított falatok nachos morzsában

Serving 5 Adag
Időtartam 45 PERC
Nehézség Könnyű

ÖSSZETEVŐK

1 csomag Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított Falatok
1 csomag nacho csipsz
60 gramm zsemlemorzsa
2 közepes tojás
1 evőkanál liszt
1 teáskanál apróra vágott hagyma (elhagyható)
1/2 teáskanál őrölt koriander (elhagyható)
1/2 teáskanál granulált fokhagyma
1 kis cayenne bors ízlés szerint
Egy kis só
Egy kis olaj a sütéshez
Összetevők másolása
Ingredients copied to clipboard!

Vegetáriánus pirított falatok nachos morzsában

Mindössze 30 percre és a Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított falatokra van szükséged ahhoz, hogy egy izgalmas húsmentes vacsorát varázsolj. A panírt nachosszal és kedvenc fűszereiddel dobhatod fel, mellé pedig készíts oda egy keveset kedvenc szószodból, hogy tökéletes legyen az ízkompozíció.

Elkészítési javaslatok

1. KÉSZÍTSÜK ELŐ A HOZZÁVALÓKAT A PANÍROZÁSHOZ

Keverjük össze a nacho csipszet zsemlemorzsával robotgépben vagy turmixgépben. Ezután törjük fel a tojásokat egy tálba, és alaposan keverjük össze villával. Öntsük a lisztet és a fűszereket egy külön tálba, és ezt is alaposan keverjük össze. Tegyük félre a kész keverékeket.

2. FORGASSUK A MORZSÁBA A PIRÍTOTT FALATOKAT

A Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított falatokat alaposan beleforgatjuk az előkészített lisztbe, tojásba majd a morzsába.

3. MEGSÜTJÜK A FALATOKAT ÉS MÁR KÉSZ IS!

Az olajat 180 °C fokra felforrósítjuk. A vegetáriánus falatokat kisebb adagokban sütjük, amíg aranybarnára és ropogósra sülnek. Amikor elkészültek, papírtörlővel vagy szalvétával leterített tálra tesszük, hogy beszívja a felesleges zsiradékot. Vagy ha más módszerrel szeretnéd elkészíteni, akkor a kevesebb zsiradék felhasználás érdekében, a sütőben sült változatot is kipróbálhatod. Ebben az esetben mindössze annyit kell tenned, hogy előmelegített sütőben 180 °C fokon aranybarnára sütöd a vegetáriénus pirított falatokat.

4. TÁLALJUK KÖRETTEL

Ízlés szerint tálalhatjuk friss salátával vagy párolt zöldséggel is.

Recipe created by
Robert Harna
chef_cooking

Culinary tip

ÜGYELJÜNK A SZÓSZRA ÉS A HOZZÁVALÓKRA
A vegetáriánus pirított falatok magukban is kitűnő ízesítésűek, azonban szósz hozzáadásával még finomabb lesz. Például a fokhagymás szósz tökéletesen passzol hozzájuk. Könnyebb változathoz a paradicsomos salsa, a füstös ízek kedvelőinek pedig a BBQ szószt ajánljuk. Friss salátával, párolt zöldségekkel is tálalhatjuk a vegetáriánus falatokat.
TÁPÉRTÉK ADATOK

ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK

ADAGONKÉNT

Szénhidrát
38.9 gramm
Energia
398.7 kilokalória
Zsír
18.8 gramm
Fehérje
16.9 gramm