Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Vegan Tikka Masala with Spinach

VEGETÁRIÁNUS TIKKA MASALA SPENÓTTAL

Serving 4 Adag
Időtartam 46 PERC
Nehézség Közepes

ÖSSZETEVŐK

2 csomag Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított Falatok
400 g konzerv szilvaparadicsom turmixolva (vagy apróra vágott)
160 g zacskó bébispenót
15 g gyömbér gyökér meghámozva és apróra vágva
1 nagy hagyma, apróra vágva
4 gerezd fokhagyma, zúzott
275 g barna rizs
50 g tikka masala paszta
3 evőkanál vegán joghurtalternatíva vagy zsírszegény joghurt
4 evőkanál szójakrém vagy tejszín
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt kömény
1 tk cukor
kis marék friss korianderlevél
Összetevők másolása
Ingredients copied to clipboard!

VEGETÁRIÁNUS TIKKA MASALA SPENÓTTAL

Utazz az ízek varázslatos világában a Garden Gourmet segítségével! Első állomás: India. Látogass el ebbe a csodálatos és ízletes országba ezzel a vegetáriánus Tikka Masala recepttel! Neked melyik a következő vegetáriánus úti célod?

Elkészítési javaslatok

1. MELEGÍTSÜK ELŐ A SÜTŐT!

Kapcsoljuk a sütőt 200˚C-ra (180˚C-ra légkeveréses sütő esetén, gázsütő esetében pedig válasszuk a 6-os fokozatot).

2. PÁCOLJUK BE A VEGETÁRIÁNUS PIRÍTOTT FALATOKAT!

Keverje össze a joghurtot a currypasztával egy tálban. Adjuk hozzá a Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított Falatokat, és hagyjuk pácolódni 5 percig.

3. SÜSSÜK MEG A VEGETÁRIÁNUS PIRÍTOTT FALATOKAT!

Tegyük a Vegetáriánus Pirított Falatokat egy sütőtálra (a pácot tartsuk meg), és süssük 10-12 percig, amíg mindenhol átforrósodik.

4. KÉSZÍTSÜK EL A SZÓSZT!

Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és pirítsuk a hagymát 5 percig, amíg megpuhul és megbarnul. Adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a fűszereket, és pirítsuk még egy percig. Adjuk hozzá a paradicsomot, a maradék currypácot, a cukrot és 150 ml vizet. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőfokot, és pároljuk 5 percig.

5. TÁLALJUK!

Adjuk hozzá a spenótot, és hagyjuk, hogy megfonnyadjon, majd forgassuk át a mártással a tejszínt. Tálaljuk a rizst, a Vegetáriánus Pirított Falatokat és a currymártást. Ízesítsük a korianderlevelekkel, és kezdődhet az ízutazás!

chef_cooking

Culinary tip

Egy curry lakomára...
Piríts meg néhány kesudiót, és szórd rá a curryre. Tálaljuk meleg naannal, savanyúsággal, mangó chutney-val és uborkás raitával egy különleges csemegeért!
TÁPÉRTÉK ADATOK

ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK

ADAGONKÉNT

Szénhidrát
69.4 gramm
Energia
554.1 kilokalória
Zsír
14.8 gramm
Fehérje
33.9 gramm