Tépkedjük le a leveleket a mentáról, és aprítsuk fel durván.
ÖSSZETEVŐK
Avokádósaláta
Amikor azt hinnéd, ennél extrábbak már nem is lehetnének a vegetáriánus receptek, akkor jön ez az ízletes avokádó saláta, színes virágokkal és a Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított Falatokkal. Egyszerűen kihagyhatatlan fogás.
Elkészítési javaslatok
A chilit hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és finomra vágjuk.
Keverje össze a joghurt- és tejszínhelyettesítőt, a mentát, a chilit, a sót és a cukrot.
Hámozzuk meg az uborkát, hosszában vágjuk félbe, és távolítsuk el a magokat. Ezután vágjuk 11 szeletre, kb. 2 cm-es darabokra.
Az avokádót félbevágjuk, eltávolítjuk a magját, és meghámozzuk. A húsát vágjuk kb. 11 nagy darabra (egyenként kb. 2 cm), és locsoljuk meg citromlével.
A Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított Falatokat 125 °C-ra előmelegített sütőben kb. 5 percig sütjük.
Mossuk meg és magozzuk ki az almát, majd vágjuk nagy szeletekre. Óvatosan keverjük össze az uborkát, az avokádódarabokat, az almadarabokat és a joghurtos öntetet.
Hagyjuk állni 10 percig, majd rendezzük el a filécsíkokkal, és tálaljuk.