A quinoát a csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük, majd egy tányérra kiszedve hagyjuk kihűlni.
ÖSSZETEVŐK
1 csomag Garden Gourmet Vegan Nuggets
1/4 fej jégsaláta
100 gramm (fagyasztott) borsó
1 darab piros kaliforniai paprika
150 gramm sárgarépa
100 gramm quinoa
4 evőkanál hummusz
1 darab citromlé
QUINOA SALÁTA VEGÁN NUGGETSEKKEL
Jöhet egy befőttesüvegnyi saláta? Igen, jól olvastad! Ez a recept akár egy egészségtudatos életmódba beilleszthető meal prep-ötletnek sem utolsó, hamar elkészül, és bármikor előveheted, ha megéhezel.
Elkészítési javaslatok
1. Főzzük meg a quinoát
2. Főzzük meg a borsót
A borsót forrásban lévő vízben 4 percig főzzük. Lecsepegtetjük és hideg víz alatt leöblítjük.
3. Vágjuk fel a zöldségeket, és készítsük elő az üveget
A jégsalátát vékony csíkokra, a paprikát pedig darabokra vágjuk. Keverjük össze a sárgarépa csíkokat egy kis citromlével. Tegyünk néhány kanál humuszt az üvegekbe, majd rétegezzük rá a quinoát és a zöldségeket.
4. Süssük meg a vegán nuggetseket és már kész is!
A vegán nuggetseket a csomagoláson lévő utasítás szerint süssük aranybarnára és ropogósra, majd tegyük a saláta tetejére.
TÁPÉRTÉK ADATOK
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK
ADAGONKÉNT
Szénhidrát
74.5 gramm
Energia
549.2 kilokalória
Zsír
16.6 gramm
Fehérje
25.6 gramm