Melegítsük fel a sütőt 200 ℃-ra. Vágjuk el a répák szárát a gyökerek felett kb. 1 cm-rel. Mossuk meg őket, és a nagyobbakat hosszában felezzük el úgy, hogy körülbelül egyforma vastagok legyenek. Terítsük őket egy tepsibe, és locsoljuk meg olívaolajjal, majd szórjuk meg sóval és borssal.
ÖSSZETEVŐK
1 csomag Garden Gourmet Vegan Schnitzel
1 csokor sárgarépa
1 csokor retek
75 g saláta
1/4 uborka
1 citrom
150 gramm quinoa
2 evőkanál natúr hummus
3 evőkanál joghurt
1 marék dió
1 szál menta
2 evőkanál olívaolaj
Só, bors
ROPOGÓS VEGETÁRIÁNUS SCHNITZEL TÁL
Egy egyszerű, mégis tápláló vegetáriánus ebédhez keresel receptet? Máris megtaláltad: egy tál tele zöldségekkel és az ellenállhatatlan Garden Gourmet Vegan Schnitzellel.
Elkészítési javaslatok
1. SZELETELJÜK FEL A RÉPÁT
2. SÜSSÜK MEG
Süssük a sárgarépát kb. 20 percig, amíg megpuhul, és enyhén elszíneződik. Közben főzzük meg a quinoát a csomagoláson található utasítások szerint. Szeleteljük fel az uborkát és a retket.
3. KÉSZÍTSÜK EL A MENTÁS JOGHUROT
Vágjuk finomra a mentaleveleket, és keverjük össze a joghurttal. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
4. SÜSSÜK MEG A SCHNITZELT, ÉS TÁLALJUNK
Kanalazzuk a quinoát a "tálkákba", és osszuk el benne a zöldségeket, a salátát és a humuszt. Közben a csomagoláson található utasítás szerint süssük meg a vegán schnitzelt a serpenyőben. Szórjuk meg durvára vágott dióval, és tálaljuk a joghurtmártással.
5.
A quinoát kanalazzuk a „tálakba”, és osszuk szét benne a zöldségeket, a salátát és a humuszt. Süssük meg serpenyőben a karfiol szeletet, majd szórjuk meg durvára vágott dióval, és a joghurtos szósszal tálaljuk.
TÁPÉRTÉK ADATOK
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK
ADAGONKÉNT
Szénhidrát
68.9 gramm
Energia
685.3 kilokalória
Zsír
36.6 gramm
Fehérje
23 gramm