Hámozzuk meg a sütőtököt, és távolítsuk el a magokat. Reszeljük le a tököt, és keverjük össze kb. 1 teáskanál sóval. Ha kész, tegyük félre egy darabig.
ÖSSZETEVŐK
GRILLEZETT QUESADILLA VEGÁN BURGERREL ÉS KORIANDERES SALSÁVAL
Ki mondta, hogy a vegán ételek unalmasak? Ez a vegán quesadilla garantáltan leveszi a lábáról a vendégeidet, ráadásul a Garden Gourmet Vegan Burgerével pillanatok alatt összedobhatod ezt a fogást!
Elkészítési javaslatok
Hámozzuk meg a fokhagymát, és aprítsuk finomra. Hámozzuk meg a hagymát, és tegyünk félre másfél hagymát a salsához. A maradékot vágjuk finom kockákra, és ezt a fokhagymával együtt kevés olajon pirítsuk meg körülbelül 3 percig. Közben a chipotle-t/jalapenót vágjuk apróra, és tegyük félre az abból származó folyadékot.
Tegyük a Garden Gourmet Vegan Burgereket a serpenyőbe. Adjuk hozzá a chipotle-t/jalapenót + a folyadékot, kb. 175 ml vizet és a fekete babot, majd keverjük össze. Hagyjuk kb. 5-10 percig párolódni, és szükség esetén sózzuk meg.
Hámozzuk meg az avokádókat, és távolítsuk el a magokat. Vágjuk finom kockákra az avokádót, a paradicsomot és a korábban félretett hagymát. A koriander egy részét vágjuk apróra (a többit félretehetjük a díszítéshez), majd keverjük össze az előbb leírt hozzávalókkal, és facsarjuk bele a lime levét is. Ízlés szerint ízesítsük sóval.
Osszuk el a darált húsos keveréket a tortillák egyik oldalán, és adjuk hozzá a reszelt sütőtököt és a vegán készítményt, sajt alternatívát. Hajtsuk rá, és grillezzük a quesadillákat mindkét oldalukon kb. 2 percig, amíg ropogósak és belül melegek nem lesznek (ha nincs grillsütőd, akkor serpenyőben vagy sima sütőben is megsütheted). Végül tálaljuk az ételt korianderes salsával.