Először készítsd el az aiolit. Fél citrom levével keverj ki 60 milliliter csicseriborsó-levet, adj hozzá két gerezd apróra vágott fokhagymát és egy teáskanál mustárt. Kézimixerrel vagy habverővel keverd össze alaposan, míg el nem kezd habzani. Add hozzá a 1,5 dl olajat, amíg majonézzé nem alakul a keverék. Minél több olajat adsz hozzá, annál sűrűbbé válik. Ízesítsd sóval és borssal. A maradék csicseriborsót a hűtőben két napig tárolhatod: készíts belőle humuszt és fagyaszd le, vagy használd salátákhoz, Garden Gourmet zöldséggolyók vagy Garden Gourmet grillezett falaltok kiegészítőjeként.
ÖSSZETEVŐK
Maradékmentő vegán hamburger aiolival és sült burgonyával
Vegán hamburgerreceptet keresel? Próbáld ki ezt a „No waste” változatot, amely új ötletet ad a még hasznosítható alapanyagok felhasználására is!
Elkészítési javaslatok
Most készítsd el a sült burgonyát. Melegítsd elő 180 fokra a sütőt, majd hámozd meg a burgonyát. A meghámozott krumplit vízben két napig áztasd. A héjat mosd meg alaposan és áztasd be, majd csepegtesd le és szárítsd meg. Egy nagy serpenyőben forrósíts fel 2 dl olajat, melyben pirítsd aranybarnára a burgonyákat és a héjat. Papírtörlőn csepegtesd le, majd egy sütőlapon hintsd meg kakukkfűvel és rozmaringgal, és tedd be 5-8 percre a sütőbe, ezután ízesítsd sóval.
A ratatouille elkészítéséhez kockázd fel a zöldségeket. Kevés olajon süsd őket össze 5 percig, de a paradicsomot az utolsó percben add csak hozzá, majd fűszerezd az egészet sóval, borssal, kakukkfűvel és rozmaringgal.
Ezután készítsd el a Garden Gourmet Vegán Burgert a csomagoláson szereplő utasítások szerint! Állítsd össze a burgert ízlésed szerint és élvezd az ízeket!