Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Wegański burger z hummusem

Vegán hamburger hummusszal

Serving 2 Adag
Időtartam 28 PERC
Nehézség Közepes

ÖSSZETEVŐK

1 csomag Garden Gourmet Vegan Burger
1/4 kis fej vörös káposzta
1 db uborka
50 g sárgarépa, meghámozva és apróra vágva
1 db citrom
50 g saláta
2 db vegán hamburgerzsemle
1 ek vegán fűszeres vagy fokhagymás vegán szósz, majonéz alternatíva
frissen őrölt fekete bors
2 ek csökkentett zsírtartalmú pirospaprikás humusz
1 marék friss édestorma
egy kevés só
1 tk olívaolaj
Összetevők másolása
Ingredients copied to clipboard!

Vegán hamburger hummusszal

Ki mondta, hogy egy vegán hamburger nem lehet finom? Az alábbi receptben bemutatunk egy olyan fantasztikus humuszos szendvicset, amely megkóstolása után még a legnagyobb húsimádók is megnyalják mind a 10 ujjukat! A maximális siker érdekében pedig a Garden Gourmet Vegan Burger pogácsáját ajánljuk!

Elkészítési javaslatok

1. KÉSZÍTSÜK ELŐ A VÖRÖSKÁPOSZTÁT

Alaposan mossuk meg és szárítsuk meg a vöröskáposztát konyhai papírtörlővel. Aprítsuk fel a zöldséget közepes méretű darabokra, és fűszerezzük citromlével és fekete borssal. Az egészet alaposan keverjük össze, és tegyük félre, hogy az ízek összeérjenek.

2. KÉSZÍTSÜK EL AZ UBORKASALÁTÁT

Az uborkát és a héját alaposan mossuk meg, majd konyhai papírtörlővel töröljük szárazra. Hámozóval szeleteljük fel az uborkát vékony szeletekre. Ízesítsük citromlével, sóval és borssal, majd jól keverjük össze.

3. SÜSSÜK MEG A VEGAN BURGERT

Süssük meg a Garden Gourmet Vegan Burgert egy serpenyőben egy teáskanálnyi olajon a csomagoláson található utasítás szerint. Ne felejtsük el megfordítani azt a sütés felénél. Alternatívaként a vegán burger pogácsa sütőben sütve, sütőpapírral bélelt tepsiben sütve vagy zsírmentes sütőben elkészítve is finom.

4. PIRÍTSUK MEG A ZSEMLÉT EGY SERPENYŐBEN

Vágjuk félbe a zsemléket, és pirítsuk meg őket egy száraz serpenyőben. Tegyük ezt addig, amíg aranybarnák nem lesznek. Akár a sütőben is átmelegíthetjük őket, miközben a burger a pogácsa nélkül sül – ezt legfeljebb 1-2 percig tegyük.

5. KEZDJÜK EL ÖSSZERAKNI A BURGERT

Kenjük meg a zsemle alját egy kis pirospaprikás hummusszal. Ezután rétegezzük rá a salátát és a vöröskáposztát, így megalkotva az első réteget. Ennek közepes vastagságúnak kell lennie.

6. JÖHET A POGÁCSA

Helyezzük a Garden Gourmet Vegan Burger pogácsát a zsemle egyik felére. Tegyük a tetejére a salátát és a sárgarépát, a vegán szószt, majonéz alternatívát és az uborkasalátát. Vágjuk durvára az édestormát, és készítsünk egy utolsó réteget. Helyezzük a zsemle másik felét az így elkészített burger tetejére.

7. TÁLALJUK AZ ÉTELT

Szúrjunk bele a burgerbe egy pálcikát, hogy az egyes rétegek ne essenek le evés közben. Az elkészítés után tálaljuk az ételt.

chef_cooking

Culinary tip

Gazdagítsa a vegán szószt!
Ha szeretné, hozzáadhat kimchit vagy apróra vágott kapribogyót a vegán szószhoz, majonéz alternatívához, mielőtt a zsemléhez adná, hogy extra ízt adjon.
TÁPÉRTÉK ADATOK

ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK

ADAGONKÉNT

Szénhidrát
51.5 gramm
Energia
433.9 kilokalória
Zsír
14.6 gramm
Fehérje
20.5 gramm