Kezdjük a zöldségek előkészítésével: mossuk meg a zöldségeket, szeleteljük fel a lilahagymát és az avokádót. Az avokádószeletek barnulásának elkerülése érdekében adhatunk hozzájuk egy kis citromlevet.
ÖSSZETEVŐK
1 db avokádó
1 csomag Garden Gourmet Vegan Burger
1 lilahagyma
1 kis doboz kukoricakonzerv
néhány salátalevél
2 evőkanál vegán tejfölalternatíva
2 szelet laposkenyér (kész vagy házi)
citromlé
fűszerezés (só, bors...)
1/2 db mogyoróhagyma
1 db piros jalapeno
2 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanál oregánó
50 g friss petrezselyem
1 evőkanál vörösborecet
60 g olívaolaj
LAPOSKENYÉR VEGAN BURGERREL ÉS ZÖLDSÉGEKKEL
Gyors és egyszerű ebédre van szüksége? Ez az isteni laposkenyér Garden Gourmet Vegan Burgerrel és zöldségekkel 25 perc alatt elkészíthető, és biztosan feldobja az ebédszünetet.
Elkészítési javaslatok
1. KÉSZÍTSÜK ELŐ A ZÖLDSÉGEKET!
2. KEVERJÜK ÖSSZE A KUKORICÁT A FŰSZEREKKEL!
Egy tálban keverjük össze a kukoricát a fűszerekkel és egy kevés olívaolajjal, majd tegyük félre.
3. KÉSZÍTSÜK EL A CHIMICHURRI SZÓSZT!
Készítsük el a chimichurri szószt úgy, hogy az összes hozzávalót vékonyan felaprítjuk, és mindent összekeverünk egy tálban.
4. KÉSZÍTSÜK EL A BURGEREKET!
Süssük meg a Garden Gourmet Vegan Burgert a csomagoláson található utasítások szerint. Tegyük félre.
5. MELEGÍTSÜK MEG A LAPOSKENYERET!
Melegítsük fel a laposkenyeret. Ha felmelegedett, kenjünk rá a vegán tejföl alternatívát, és sózzuk, borsozzuk.
6. KEZDJÜK EL A TÁLALÁST!
Az egyik oldalra helyezzük a salátaleveleket és a burgert.
7. ÁLLÍTSUK ÖSSZE ÉS TÁLALJUK!
Tegyük rá az avokádó- és lilahagyma-szeleteket, és fejezzük be a kukoricadarabkákkal. Hajtsuk rá a laposkenyér másik oldalát, öntsünk rá egy kis chimichurri szószt, és máris élvezhetjük az ízeket.
TÁPÉRTÉK ADATOK
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK
ADAGONKÉNT
Szénhidrát
60.2 gramm
Energia
771.2 kilokalória
Zsír
50.8 gramm
Fehérje
25.8 gramm