Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sensational Burger 2.0

Szenzációs grillezett zöld vegetáriánus burger

Serving 2 Adag
Időtartam 1 H. 25 MIN
Nehézség Közepes

ÖSSZETEVŐK

1 csomag Garden Gourmet Vegan Burger
1 kis csokor bébi kelkáposzta saláta
1 cukkini
2 "zöld burger" zsemle (lásd a receptet), vagy használjon normál hamburger zsemlét
1 lilahagyma
4 szelet halloumi sajt (görög grillsajt) vagy bármilyen kecskesajt szeletekre vágva
Extra szűz olívaolaj a sütéshez
2 evőkanál babkrém (lásd a receptet) vagy kész hummus zöldfűszerekkel (pl. koriander)
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál paradicsom ketchup
450 gramm kenyérkeverék élesztővel
275 ml meleg víz (hamburger zsemléhez)
1 evőkanál kókusztej (hamburgeres zsemléhez)
300 g friss spenót (hamburger zsemléhez)
15 g szezámmag (hamburger zsemléhez)
1 tojás (hamburger zsemléhez)
150 g szemes bab (krémhez)
1 evőkanál joghurt (kenéshez)
100 g csicseriborsó (krémhez)
néhány szál menta (kenéshez)
1 csipet feketebors
1 csipet só
1 gerezd fokhagyma (kenéshez)
Összetevők másolása
Ingredients copied to clipboard!

Szenzációs grillezett zöld vegetáriánus burger

Lepd meg a vendégeid a növényi alapú Garden Gourmet Vegan Burgerrel készült vegetáriánus zöld burgerrel!

Elkészítési javaslatok

1. Zöldítsd meg a DIY burgerzsemléted! (Opcionális)

A 7 db burgerzsemléhez a következőkre lesz szükségünk: 1 csomag fehér kenyérkeverék (450 g élesztővel), 300 g friss spenót, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 275 ml langyos víz, 1 evőkanál kókusztej az ecseteléshez, szezámmag és/vagy mák.

Melegítsd elő a sütőt 180 ºC-ra. Kevés vízzel, kevergetve főzd a spenótot egy rövid ideig. Öblítsd le hideg víz alatt egy szűrőben, és géppel daráld pürévé. Keverd bele a kenyérkeverékbe, és add hozzá a vizet és az olívaolajat. Gyúrd össze. és hagyd kelni a csomagoláson olvasható utasítás szerint. Oszd a tésztát 7 egyenlő darabra, és gyúrj belőle golyókat. A tésztát a tenyered alatt forgatva formázd őket gömbölyűvé. Tedd őket varrással lefelé egy olajjal kikent tepsibe vagy sütőpapírra. Enyhén kend meg őket kókusztejjel, és szórd meg szezámmaggal és/vagy mákkal. Hagyd, hogy ismét a duplájára keljenek, és kb. 15 percig süsd őket. Ha megkopogtatod, hallanod kell, hogy üregesek.

2. Készítsd el a DIY burger krémet! (Opcionális)

Blansírozz 150 g (fagyasztott) lóbabot 1 percig forrásban lévő vízben, majd hideg víz alatt öblítsd le, és távolítsd el a világoszöld héját. Konyhai robotgépben daráld le a lóbabot 100 g csicseriborsóval, 1 evőkanál joghurttal, egy gerezd fokhagymával, néhány levél mentával és egy csepp olívaolajjal. Sóval és borssal fűszerezd.

3. Grillezd meg a cukkinit és pirítsd meg a burgerzsemléket!

Vágd a cukkinit hosszú szeletekre, és grillezd meg. Pirítsd meg a zsemlefeleket egy (grill)serpenyőben.

4. A hagymát szeleteld karikákra és olajjal enyhén pirítsd meg egy serpenyőben, majd tedd félre!

A lilahagymát szeleteld karikákra, és egy serpenyőben olajjal süsd enyhén barnára. Tedd félre.

5. Grillezd meg a halloumi szeleteket vagy a kecskesajtot!

Grillezd meg a halloumi szeleteket egy kevés olajon. Tedd félre, és tartsd melegen. Hagyd ki ezt a lépést, ha normál szeletelt kecskesajtot használsz.

6. Süsd meg a vegan burgereket!

A Garden Gourmet Vegan Burgert a csomagoláson olvasható utasítás szerint süsd meg serpenyőben.

7. Állítsd össze a hamburgereket!

Kend meg bőségesen a zsemléket lóbabkrémmel. Helyezd rá a grillezett cukkinit, a burgerpogácsákat, a halloumit, a sült hagymát és a kelkáposzasalátát.

8. Öntsd a tetejére a szószt és máris tálalhatod!

Tegyél rá majonézt és ketchupot, majd helyezd rá a zsemlék felső felét.

chef_cooking

Culinary tip

Széles bab terjedése
150 g (fagyasztott) babot blansírozzon 1 percig forrásban lévő vízben, öblítse le hideg víz alatt, és a világoszöld héját eltávolítva hüvelybe borítsa. A robotgépben őrölje össze a „dupla hüvelyű” babot 100 g csicseriborsóval, 1 evőkanál joghurttal, egy gerezd fokhagymával, néhány mentalevéllel és egy csipet olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk.
Hihetetlen zöldalga zsemle
7 hamburgerzsemléhez szükségünk lesz: 1 csomag fehér kenyérkeverék (élesztővel, 450 g), 300 g friss spenót, 2 ek extra szűz olaj, 275 ml langyos víz, 1 evőkanál kókusztej ecsettel, szezámmag és / vagy mákos. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. A spenótot kevés vízzel rövidre főzzük (főzés közben megkeverjük). Hideg víz alatt szűrőedényben átöblítjük, és konyhai gépben pürésítjük. Keverjük a kenyérkeverékhez, adjunk hozzá vizet és olívaolajat. A csomagoláson lévő utasítás szerint összegyúrjuk és kelesztjük. A tésztát 7 egyenlő részre osztjuk, és golyókat formázunk belőle. Formázz belőlük golyókat úgy, hogy a tésztát a kezed mélysége alatt sodord. Varrással lefelé helyezze őket olajjal gyűrt tepsire vagy sütőpapírra. Enyhén megkenjük őket kókusztejjel, és megszórjuk szezámmaggal és/vagy mákkal. Hagyjuk ismét duplájára kelni, és süssük kb.15 percig. Üregesnek kell szólniuk, ha alájuk ütögetik.
TÁPÉRTÉK ADATOK

ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK

ADAGONKÉNT

Szénhidrát
47.2 gramm
Energia
539.7 kilokalória
Zsír
25.9 gramm
Fehérje
23.4 gramm