Vágd fel közepes darabokra az ananászt, a cukkinit, a lilahagymát és a kaliforniai paprikát.
ÖSSZETEVŐK
BBQ-nyársak zöldséggolyókkal
Elkészítési javaslatok
Tűzz felváltva paprikát, cukkinit, lilahagymát, ananászt és zöldséggolyót minden nyársra. Csomagold őket fóliába és tedd a hűtőszekrénybe.
Hámozd meg a fokhagyma-gerezdeket, és darabold fel őket. Vágd félbe a paprikákat, és távolítsd el a magok felét (ha a csípős ízeket kedveled, hagyd benne mindet). Tedd a fokhagymát, a paprikát és a gyömbért egy aprítógépbe (vagy magas falú edénybe, ha botmixert használsz), és aprítsd fel őket.
Forrald fel a vizet egy lábasban, majd add hozzá a cukrot, az ecetet, egy kevés sót és borsot, majd a paprika-keveréket is.
A keményítőt keverd el egy kis vízzel, és keverés közben add hozzá a forró, fűszeres mixhez. Addig főzd, amíg besűrűsödik, majd hagyd kihűlni. Ízlés szerint adj hozzá egy kis friss gyömbért és rizsecetet. Öntsd ki a mártást egy üvegbe, és tedd be a hűtőbe.
A grillrácsot kend be egy kis olívaolajjal, süsd meg rajta a nyársakat, majd a mártással és korianderrel tálald!