Melegítsük elő a sütőt 200ºC-ra. A karfiolból vágjunk apró szálakat, és keverjük össze egy evőkanál olajjal és ízlés szerinti fűszerekkel (paprika, kömény, fokhagymapor és feketebors). Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a karfiolt. Süssük 30 percig.
ÖSSZETEVŐK
1 csomag Garden Gourmet Zöldséggolyók
60 gramm főtt brokkoli
10 gramm dió
1/2 darab fokhagyma
120 gramm spagetti tészta
300 gramm karfiol
10 gramm bazsalikom
1 evőkanál olívaolaj
fűszerek (paprika, kömény, fokhagymapor, feketebors)
1/2 darab citrom leve
Zöldséggolyók tésztával, pestóval és brokkolival
Egészséges ételekkel nem lehet jól lakni? Óriási tévedés! Az alábbi vegetáriánus recept elkészítése után garantáltan nem maradsz éhes – főleg, ha a Garden Gourmet zöldséggolyó-alapját is felhasználod!
Elkészítési javaslatok
1. Készítsük el a karfiolt
2. Jöjjön a tészta!
Közben főzzük meg a tésztát a gyártó utasításai szerint, és a tésztavíz egy részét tegyük félre későbbre.
3. Adjuk hozzá a zöldséggolyókat
Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 180ºC-ra, és helyezzük be a zöldséggolyókat a karfiol mellé. Hagyjuk még 10 percig sülni.
4. Készítsük el a szószt
Egy konyhai robotgépben turmixoljuk össze a brokkolit, a diót, a fokhagymát, a citromlevet, a bazsalikomot, 75 ml vizet és a maradék két evőkanál olajat.
5. Tálaljuk az ételt
Keverjük össze a tésztát a brokkoli pestóval, és tálaljuk a zöldséggolyók és a sült karfiol kíséretében.
TÁPÉRTÉK ADATOK
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK
ADAGONKÉNT
Szénhidrát
63.7 gramm
Energia
601.4 kilokalória
Zsír
26.9 gramm
Fehérje
26.9 gramm