Melegítsük elő a sütőt 200 ℃-ra. A zöldségeket alaposan megmossuk, (hámozni nem szükséges), és eltávolítjuk a leveleket és az alsó csutkájukat. Vágjuk a céklát kis negyedekre. Hámozzuk meg a hagymát, és negyedeljük fel.
ÖSSZETEVŐK
Ünnepi tepsis zöldségek zöldséggolyókkal
Emeld a karácsonyi ünnepek fényét egy pompás zöldségtállal, tele színes zsenge zöldségekkel és a Garden Gourmet ínycsiklandó Zöldséggolyóival!
Elkészítési javaslatok
A sárgarépát és a paszternákot félbevágjuk, és hosszában (vastagságuktól függően) 2-szer vágjuk fel. A zellert vastag szeletekre, majd darabokra vágjuk. Terítsük a zöldségeket egy nagy tepsibe, és locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg finomra vágott kakukkfűvel és zsályával. Fűszerezzük sóval és borssal, és süssük a zöldségeket kb. 30 percig, amíg megpuhulnak.
Sütés közben egyszer óvatosan megforgatjuk a zöldségeket. Ekkor hozzáadjuk a zöldséggolyókat is és a zöldségekkel együtt megsütjük a sütőben.
A zöldségeket és a zöldséggolyókat a tepsiből egy tálalótálra tesszük, és sült zsályalevelekkel és kakukkfűvel díszítjük.