A csomagoláson lévő útmutató szerint, 10-12 perc alatt főzd puhára a quinoát. Csepegtesd le, majd hagyd kihűlni. A retket szeleteld fel, a céklát pedig vágd kockára. Aprítsd fel a lilahagymát, fokhagymát és párold őket üvegesre. Add hozzá a felkockázott céklát, és pirítsd őket együtt néhány percig.
ÖSSZETEVŐK
140 gramm Garden Gourmet Zöldséggolyók
20 dekagramm quinoa
1 kis fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 darab cékla
5 dekagramm rukkola
6 darab retek
1 darab narancs
1 darab citrom
Olívaolaj
1 kis csokor kapor
1 csipet só
1 csipet bors
Tavaszi quinoa saláta zöldséggolyókkal
Csábító ízkavalkád egy könnyed vegetáriánus salátában – próbáld ki köretként vagy önmagában!
Elkészítési javaslatok
1. Főzd meg a quinoát és készítsd elő a zöldségeket
2. Keverd össze a zöldség mixet a quinoával és vágd fel a narancsokat
Az elkészült zöldséges mixet add hozzá a quinoához. Hámozd meg a narancsot és vágd apró darabokra.
3. Forgasd a rukkolát, narancsot és a retket a quinoába majd ízesítsd és készítsd el a zöldséggolyókat
A rukkolát, narancsot és retket könnyedén forgasd bele a quinoába. Ízesítsd olívaolajjal, citromhéjjal, citromlével, sóval és borssal.
A csomagoláson lévő útmutató szerint készítsd el a zöldséggolyókat.
4. Helyezd a salátára a zöldséggolyókat és fűszerezd egy kis kaporral
Egy tányéron oszlasd el a salátát, helyezd rá az elkészült zöldséggolyókat, majd szórd meg egy kis kaporral.
Recipe created by
Garden Gourmet
TÁPÉRTÉK ADATOK
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK
ADAGONKÉNT
Szénhidrát
43.5 gramm
Energia
303.8 kilokalória
Zsír
8.7 gramm
Fehérje
13.5 gramm