Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pizza zöldséggolyókkal

Pizza zöldséggolyókkal

Serving 6 Adag
Időtartam 43 PERC
Nehézség Közepes

ÖSSZETEVŐK

1 csomag Garden Gourmet Zöldséggolyók
30 gramm pirospaprika
30 gramm vöröshagyma
40 gramm reszelt mozzarella sajt
Egy kis olívaolaj
Egy kevés rukkola
320 gramm búzaliszt vagy pizzaliszt
1 csomag instant élesztő
1 csipet só
1 csésze meleg víz
1 konzerv paradicsom
Egy kis bors ízlés szerint
Néhány kedvenc fűszer, például bazsalikom, oregánó, fokhagyma, provence-i fűszernövények
Összetevők másolása
Ingredients copied to clipboard!

Pizza zöldséggolyókkal

Kombináljuk az amerikai és olasz konyhát, mindezt hús nélkül! Rendelés helyett készíts otthon pizzát a családdal, feltétként pedig használj édeskés lila hagymát, izgalmas rukkolát és a Garden Gourmet Zöldséggolyókat.

Tipp: A paradicsomszószhoz adjunk egy kis cukrot és kedvenc olasz fűszereinket, például oregánót vagy kakukkfüvet.

Elkészítési javaslatok

1. KÉSZÍTSÜK EL A PIZZATÉSZTÁT

Az élesztőt egy tálba tesszük, langyos vizet és egy csipet cukrot adunk hozzá. Keverjük össze. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, és alaposan összegyúrjuk, amíg megfelelő állagot nem kapunk. A tésztát golyóvá gyúrjuk és megkenjük olívaolajjal. Tegyük félre kelni legalább 30 percig.

2. KÉSZÍTSÜK EL A SZÓSZT

A paradicsomot ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd turmixgéppel pépesítjük. Ízesítsük kedvenc fűszereinkkel.

3. VÁGJUK FEL A HOZZÁVALÓKAT

A paprikát kockákra, a hagymát szeletekre vágjuk. A zöldséggolyókat negyedekre vágjuk, vagy ujjunkkal kisebb darabokra szaggatjuk.

4. NYÚJTSUK KI A TÉSZTÁT ÉS TEGYÜK RÁ A FELTÉTEKET

A megkelt tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre. Megkenjük a szósszal, és megszórjuk reszelt mozzarella sajttal. Helyezzük rá a feltéteket – a zöldséggolyót, a paprikát és a hagymát. Meglocsoljuk az egészet olívaolajjal.

5. TEGYÜK A SÜTŐBE

Kb. 15-20 percig sütjük a pizzát 230 °C fokon, lehetőleg a sütő alján.

6. DÍSZÍTS ÉS KÉSZ. JÓ ÉTVÁGYAT!

A kész pizzát megszórjuk friss rukkolával és meglocsoljuk olívaolajjal.

Recipe created by
Robert Harna
chef_cooking

Culinary tip

Extra tipp
Ha teljes kiőrlésű lisztből készítjük a pizzát, akkor a rostbevitelt is növelhetjük.
TÁPÉRTÉK ADATOK

ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK

ADAGONKÉNT

Szénhidrát
43.8 gramm
Energia
323.7 kilokalória
Zsír
9.9 gramm
Fehérje
13.5 gramm
The recipe is made with