A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
ÖSSZETEVŐK
1 csomag Garden Gourmet Zöldséggolyók
400 g darabolt paradicsom
120 g hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
cayenne bors (chili)
2 evőkanál olívaolaj
só
Shakshuka zöldséggolyókkal
Ezzel az egyszerű Shakshukával pillanatok alatt egy közel-keleti ízutazáson találhatod magad. Mindössze néhány hozzávalóra és 30 percre van szükséged!
Elkészítési javaslatok
1. KÉSZÍTSÜK ELŐ A HAGYMÁT ÉS A FOKHAGYMÁT
2. SÜSSÜK MEG A GARDEN GOURMET ZÖLDSÉGGOLYÓKAT
Egy forró serpenyőbe tegyünk egy evőkanál olajat, és süssük rajta a Garden Gourmet Zöldséggolyókat kb. 6 percig, időnként megforgatva. Vegyük le a tűzről és tegyük félre.
3. A HAGYMÁT ÉS A FOKHAGYMÁT MEGPIRÍTJUK
Ugyanabba a serpenyőbe tegyünk még egy evőkanál olívaolajat, és pároljuk a hagymát és a fokhagymát egy csipet sóval 10 percig, közepes lángon.
4. KÉSZÍTSÜK EL A SZÓSZT
Adjuk hozzá a paradicsomot és ízlés szerint cayenne borsot. Keverjük össze és főzzük még 5 percig.
5. TEGYÜK BELE A ZÖLDSÉGGOLYÓKAT ÉS TÁLALJUK
Adjuk hozzá a Garden Gourmet Zöldéggolyókat, és főzzük néhány percig a szósszal. A tetejére vágjunk egy kis petrezselymet, és már tálalhatjuk is.
TÁPÉRTÉK ADATOK
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK
ADAGONKÉNT
Szénhidrát
29.7 gramm
Energia
456.2 kilokalória
Zsír
30 gramm
Fehérje
19.1 gramm