BBQ Mixed Vegetables Balls Skewers

BBQ Zöldségnyársak

5 Adag
30 PERC
Könnyű

ÖSSZETEVŐK

1 csomag Garden Gourmet Zöldséggolyók
150 gramm ananász
1 darab cukkini
1 darab kaliforniai paprika
1 darab vöröshagyma
1 csokor koriander
1 csipet só
1 csipet feketebors
5 darab piros chilipaprika
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
50 milliliters rizsecet
200 milliliter víz
100 gramm cukor
1 evőkanál burgonyakeményítő
1 evőkanál olívaolaj
Összetevők másolása
Ingredients copied to clipboard!

BBQ Zöldségnyársak

Ha szereted a csípős és édes ízek kombinációját, a BBQ Zöldségnyársakat imádni fogod! Hihetetlenül finom, vegetáriánus és mindössze 15 perc alatt elkészül. Próbáld ki te is!

Elkészítési javaslatok

1. Készítsd elő a zöldségeket

Aprítsd fel a cukkinit, vöröshagymát és kaliforniai paprikát akkora darabokra, amiket könnyedén nyársra tudsz tűzni.

2. Állítsd össze a nyársakat

Az ananász-darabokat, zöldségeket és zöldséggolyókat felváltva tűzd nyársra, ízesítsd őket sóval és borssal majd takard le őket alufóliával, és tedd a hűtőbe.

3. Készítsd elő a szószt

Hámozd meg a fokhagymát. Vágd félbe a chili paprikát, majd távolítsd el a magok felét (ha kedveled a csípős ízeket, benne is hagyhatod őket). Egy aprítógép vagy turmix segítségével aprítsd finomra a fokhagymát, chilit és a gyömbért.

4. Készítsd el a szószt

Egy serpenyőben forrald fel a vizet, majd add hozzá a cukrot, ecetet, chili-keveréket és egy kis sót. A keményítőt keverd el egy kis vízzel, majd állandó kevergetés mellett öntsd a serpenyőbe. Főzd addig, amíg besűrűsödik, majd hagyd kihűlni. Ízlés szerint adhatsz hozzá friss gyömbért és/vagy rizsecetet is. Töltsd a szószt egy üvegedénybe, és tedd be a hűtőbe.

5. Grillezd és tálald!

A grillrácsot kend meg egy kis olajjal, majd grillezd meg a nyársakat. Az elkészített szósszal és korianderrel tálald.

Recipe created by
Garden Gourmet
TÁPÉRTÉK ADATOK
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK

ADAGONKÉNT

Szénhidrát
38 gramm
Energia
262.5 kilokalória
Zsír
9.3 gramm
Fehérje
7.7 gramm