Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Japanese Takoyaki Balls with Sensational Mince

TAKOYAKI ZÖLDSÉGGOLYÓK ÁZSIAI STÍLUSBAN

Serving 4 Adag
Időtartam 28 PERC
Nehézség Közepes

ÖSSZETEVŐK

1 csomag Garden Gourmet Zöldséggolyók
200 g sárgarépa
2 szál újhagyma
40 g vízitorma
20 g szárított vargánya
60 ml vegán szósz, majonéz helyettesítésére
40 ml hoisin szósz
40 ml növényi olaj
Összetevők másolása
Ingredients copied to clipboard!

TAKOYAKI ZÖLDSÉGGOLYÓK ÁZSIAI STÍLUSBAN

Ezt a Garden Gourmet Zöldséggolyókból készült, ízletes vegetáriánus fogást a japán street food ihlette. Ha szeretnél egy kis keleti ízt belecsempészni a konyhádba, mindenképpen érdemes kipróbálni. Tökéletes ebédnek, vacsorának vagy vendégváró falatoknak.

Elkészítési javaslatok

1. KÉSZÍTSÜK ELŐ A ZÖLDSÉGEKET

Az újhagymát és a sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, majd papírtörlővel alaposan megszárítjuk, hogy eltávolítsuk a felesleges folyadékot. Az újhagymát apró karikákra, a sárgarépát pedig hosszú, vékony, kb.5 cm hosszú és kb. 2 mm széles csíkokra (julienne) vágjuk. A szárított gombát kézzel apróra törjük és félretesszük. Mossuk meg a vízitormát folyó víz alatt, majd nyomkodjuk ki a felesleges vizet.

2. ELKÉSZÍTJÜK A SZÓSZT

Öntsük a hoisin szószt egy kis edénybe vagy serpenyőbe, és adjunk hozzá körülbelül 50 ml vizet. Ezt felforraljuk, majd lassú tűzön 5 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Ne felejtsük el időnként megkeverni, különben megéghet.

3. KÉSZÍTSÜK EL A GARDEN GOURMET ZÖLDSÉGGOLYÓKAT

A Garden Gourmet Zöldséggolyókat felforrósított serpenyőben olajon kb. 6-7 percig sütjük. Ezt a csomagoláson található utasítások szerint végezzük, amíg világos aranybarna nem lesz. Ne felejtsük el rendszeresen forgatni. Alternatív megoldásként a vegetáriánus golyókat sütőben, papírral bélelt tepsiben is megsüthetjük.

4. PIRÍTSUK MEG A SZEZÁMMAGOT

Egy száraz serpenyőt felforrósítunk, majd csökkentjük a hőt, és hozzáadjuk a szezámmagot. Időnként megkeverve pirítjuk, nehogy megégjen. Amikor a szemek világos aranyszínűvé válnak, vegyük le a tűzről.

5. ÖNTSÜK LE A MÁRTÁSSAL A ZÖLDSÉGGOLYÓKAT

Helyezzük a megsült Garden Gourmet Zöldséggolyókat egy tálba. Ezután öntsük rájuk a szószt úgy, hogy teljesen ellepjék.

6. DÍSZÍTSÜK ÉS TÁLALJUK!

A Garden Gourmet Zöldséggolyókat megszórjuk apróra vágott újhagymával, apróra vágott sárgarépával, zsázsával, pirított szezámmaggal és zúzott, szárított vargányával. Ezután vegán szósszal tálaljuk.

TÁPÉRTÉK ADATOK

ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK

ADAGONKÉNT

Szénhidrát
17.3 gramm
Energia
309.1 kilokalória
Zsír
22.8 gramm
Fehérje
9.6 gramm