Az újhagymát és a sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, majd papírtörlővel alaposan megszárítjuk, hogy eltávolítsuk a felesleges folyadékot. Az újhagymát apró karikákra, a sárgarépát pedig hosszú, vékony, kb.5 cm hosszú és kb. 2 mm széles csíkokra (julienne) vágjuk. A szárított gombát kézzel apróra törjük és félretesszük. Mossuk meg a vízitormát folyó víz alatt, majd nyomkodjuk ki a felesleges vizet.
ÖSSZETEVŐK
TAKOYAKI ZÖLDSÉGGOLYÓK ÁZSIAI STÍLUSBAN
Ezt a Garden Gourmet Zöldséggolyókból készült, ízletes vegetáriánus fogást a japán street food ihlette. Ha szeretnél egy kis keleti ízt belecsempészni a konyhádba, mindenképpen érdemes kipróbálni. Tökéletes ebédnek, vacsorának vagy vendégváró falatoknak.
Elkészítési javaslatok
Öntsük a hoisin szószt egy kis edénybe vagy serpenyőbe, és adjunk hozzá körülbelül 50 ml vizet. Ezt felforraljuk, majd lassú tűzön 5 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Ne felejtsük el időnként megkeverni, különben megéghet.
A Garden Gourmet Zöldséggolyókat felforrósított serpenyőben olajon kb. 6-7 percig sütjük. Ezt a csomagoláson található utasítások szerint végezzük, amíg világos aranybarna nem lesz. Ne felejtsük el rendszeresen forgatni. Alternatív megoldásként a vegetáriánus golyókat sütőben, papírral bélelt tepsiben is megsüthetjük.
Egy száraz serpenyőt felforrósítunk, majd csökkentjük a hőt, és hozzáadjuk a szezámmagot. Időnként megkeverve pirítjuk, nehogy megégjen. Amikor a szemek világos aranyszínűvé válnak, vegyük le a tűzről.
Helyezzük a megsült Garden Gourmet Zöldséggolyókat egy tálba. Ezután öntsük rájuk a szószt úgy, hogy teljesen ellepjék.
A Garden Gourmet Zöldséggolyókat megszórjuk apróra vágott újhagymával, apróra vágott sárgarépával, zsázsával, pirított szezámmaggal és zúzott, szárított vargányával. Ezután vegán szósszal tálaljuk.