Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Teriyaki balls with rice & vegetables

Teriyaki golyók rizzsel és zöldségekkel

Serving 2 Adag
Időtartam 30 PERC
Nehézség Könnyű

ÖSSZETEVŐK

1 csomag Garden Gourmet Zöldséggolyók
125 g basmati rizs
75 g spárga
75 g főtt borsó
100 g vöröshagyma
75 g sárgarépa
40 ml teriyaki szósz
80 ml víz
2 ek olívaolaj
Összetevők másolása
Ingredients copied to clipboard!

Teriyaki golyók rizzsel és zöldségekkel

A teriyakis ételek érthető módon a baráti és családi vacsorák egyik legünnepeltebb sztárjai, a Garden Gourmet Zöldséggolyók segítségével pedig még különlegesebbé teheted ezt a finomságot!

Elkészítési javaslatok

1. FŐZZÜK MEG A RIZST ÉS VÁGJUK FEL A ZÖLDSÉGEKET

Főzzük meg a rizst a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrjük le. Ezzel egyidejűleg vágjuk fel a spárgát, a sárgarépát és a hagymát hosszú, vékony csíkokra.

2. FŐZZÜK MEG A ZÖLDSÉGGOLYÓKAT

Készítsük el a zöldséggolyókat a csomagoláson található utasítás szerint. A főzés utolsó 2 percében adjuk hozzá a teriyaki szószt és a vizet, és főzzük addig, amíg a szósz be nem sűrűsödik, majd tegyük félre.

3. SÜSSÜK MEG A ZÖLDSÉGEKET

Egy serpenyőben közepes lángon, olívaolajon pirítsuk meg a spárgát kb. 2 percig. Ezután adjuk hozzá a sárgarépát, és további 2 percig főzzük. Végül adjuk hozzá a lilahagymát, és főzzük még egy percig.

4. TÁLALJUK, ÉS ÉLVEZZÜK AZ ÉTELT!

A zöldséggolyókat a párolt zöldségekkel, borsóval és basmati rizzsel tálaljuk.

TÁPÉRTÉK ADATOK

ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK

ADAGONKÉNT

Szénhidrát
74.3 gramm
Energia
668.3 kilokalória
Zsír
29.7 gramm
Fehérje
23.3 gramm
The recipe is made with