Főzzük meg a rizst a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrjük le. Ezzel egyidejűleg vágjuk fel a spárgát, a sárgarépát és a hagymát hosszú, vékony csíkokra.
ÖSSZETEVŐK
1 csomag Garden Gourmet Zöldséggolyók
125 g basmati rizs
75 g spárga
75 g főtt borsó
100 g vöröshagyma
75 g sárgarépa
40 ml teriyaki szósz
80 ml víz
2 ek olívaolaj
Teriyaki golyók rizzsel és zöldségekkel
A teriyakis ételek érthető módon a baráti és családi vacsorák egyik legünnepeltebb sztárjai, a Garden Gourmet Zöldséggolyók segítségével pedig még különlegesebbé teheted ezt a finomságot!
Elkészítési javaslatok
1. FŐZZÜK MEG A RIZST ÉS VÁGJUK FEL A ZÖLDSÉGEKET
2. FŐZZÜK MEG A ZÖLDSÉGGOLYÓKAT
Készítsük el a zöldséggolyókat a csomagoláson található utasítás szerint. A főzés utolsó 2 percében adjuk hozzá a teriyaki szószt és a vizet, és főzzük addig, amíg a szósz be nem sűrűsödik, majd tegyük félre.
3. SÜSSÜK MEG A ZÖLDSÉGEKET
Egy serpenyőben közepes lángon, olívaolajon pirítsuk meg a spárgát kb. 2 percig. Ezután adjuk hozzá a sárgarépát, és további 2 percig főzzük. Végül adjuk hozzá a lilahagymát, és főzzük még egy percig.
4. TÁLALJUK, ÉS ÉLVEZZÜK AZ ÉTELT!
A zöldséggolyókat a párolt zöldségekkel, borsóval és basmati rizzsel tálaljuk.
TÁPÉRTÉK ADATOK
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK
ADAGONKÉNT
Szénhidrát
74.3 gramm
Energia
668.3 kilokalória
Zsír
29.7 gramm
Fehérje
23.3 gramm