Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
No Waste Falafel Bowl

Maradékmentő salátatál vegetáriánus zöldséggolyókkal

Serving 2 Adag
Időtartam 30 PERC
Nehézség Közepes

ÖSSZETEVŐK

1 csomag Garden Gourmet Zöldséggolyók
125 g quinoa (3 színű)
100 g koktélparadicsom
1 kis fej rómaisaláta
1 nagy sárgarépa
1 avokádó
1 lilahagyma
1 lime
2 evőkanál gránátalma mag
1 evőkanál tahini
1 doboz csicseriborsó (130 g lecsepegtetett súly)
1 evőkanál olaj
1 evőkanál za'atar (közel-keleti fűszerkeverék)
Összetevők másolása
Ingredients copied to clipboard!

Maradékmentő salátatál vegetáriánus zöldséggolyókkal

Ehhez az ínycsiklandó salátatálhoz felhasználhatod a hűtődben lévő megmaradt zöldségeket, így semmit nem kell feleslegesen kidobnod. Süss hozzá Garden Gourmet Zöldséggolyókat, és készíts házi tahini majonézt mellé, hogy még istenibb fogást kapj.

Elkészítési javaslatok

1. KÉSZÍTSÜK EL A CSICSERIBORSÓ-TAHINI SZÓSZT

A csicseriborsót lecsepegtetjük, a levét félretesszük. A csicseriborsó levéből 3 nagy evőkanálnyit botmixerrel felverünk, majd cseppenként hozzáadjuk a napraforgóolajat, amíg majonéz állagú nem lesz (minél több olajat teszünk bele, annál sűrűbb lesz a szósz). Ezután keverjük hozzá a tahinit, és ízesítsük sóval, borssal és citromlével.

2. MARINÁLJUK A LILAHAGYMÁT, PIRÍTSUK MEG A CSICSERIBORSÓT

A lilahagymát karikákra vágjuk, és lime levével bőven meglocsoljuk. Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a csicseriborsót, és megszórjuk za'atarral.

3. FŐZZÜK MEG A QUINOÁT

Főzzük meg a quinoát a csomagoláson található utasítások szerint. Használhatjuk melegen vagy hűtve, ízlésünk szerint.

4. VÁGJUK FEL A ZÖLDSÉGEKET

Vágjuk fel a sárgarépát vékony csíkokra vagy spirál alakban. Vágjuk az avokádót szeletekre vagy kockákra. A koktélparadicsomokat pedig vágjuk félbe.

5. SÜSSÜK MEG A ZÖLDSÉGGOLYÓKAT, ÁLLÍTSUK ÖSSZE A TÁLAT, ÉS ÉLVEZZÜK MARADÉKMENTŐ FOGÁSUNKAT

A Garden Gourmet Zöldséggolyókat minden oldalukon aranybarnára sütjük a csomagoláson található utasítások szerint. Osszuk el a salátát a tálakba, majd rendezzük el rajta a quinoát, a zöldségeket és a zöldséggolyókat. Díszítsük gránátalmamagokkal, és tálaljuk a tahini szósszal. A megmaradt tahinit tároljuk a hűtőben későbbi felhasználásra.

chef_cooking

Culinary tip

Nincs hulladéklerakó
A tökéletes étel a hűtőszekrény ürítéséhez; ehhez a tálhoz bármilyen típusú zöldséget felhasználhat, amely a hűtőszekrényben maradt, így nem kell pazarolnia a zöldségeket. Emellett a tahini majonéz egy nagyszerű módja annak, hogy a csicseriborsó folyadékot felhasználjuk ahelyett, hogy kiöntenénk.
TÁPÉRTÉK ADATOK

ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK

ADAGONKÉNT

Szénhidrát
89.9 gramm
Energia
854 kilokalória
Zsír
42.6 gramm
Fehérje
33.4 gramm
The recipe is made with