No waste salad

Maradékmentő saláta zöldséggolyókkal

4 Adag
1 H. 15 MIN
Közepes
Megveszem

ÖSSZETEVŐK

70 gramm Garden Gourmet Zöldséggolyók
3 darab sárgarépa
1 fej brokkoli
1 csomag jégsaláta
10 dekagramm tökmag
2 evőkanál pesztó
2 evőkanál dió
2 evőkanál sajt
1 gerezd fokhagyma
1 darab alma
1 darab citrom
20 dekagramm sütőtök
1 evőkanál balzsamecet
1 csipet só
1 csipet bors
2 deciliter olívaolaj
Összetevők másolása
Ingredients copied to clipboard!

Maradékmentő saláta zöldséggolyókkal

Élvezd ezt a csodás vegetáriánus salátát, mely egy tökéletes „No Waste”, maradékmentő fogás lehet. Tálald a salátát Garden Gourmet zöldséggolyókkal! A korábbról megmaradt alapanyagok fogyaszthatóságát mindig ellenőrizd!

Elkészítési javaslatok

1. Készítsd elő a brokkolit

Válaszd le a brokkoliról a rózsákat, a szárat vágd vékony szeletekre. Főzd egy kis sóval ropogós állagúra a rózsákat, a vékony szár-szeleteket blansírozd. Öblítsd le hideg vízzel.

2. Készíts pestot a répák zöldjéből

Vágd le a répák zöldjét, aprítsd fel géppel vagy kézi aprítóval és keverd össze 2 dl extra szűz olívaolajjal, 2 evőkanál dióval vagy fenyőmaggal, 2 evőkanál sajttal és egy gerezd fokhagymával. Sóval, borssal és citromlével ízesítsd.

Az elkészült pesto ízletes lesz szendvicsben vagy leveshez adva. Hűtőben, vékony réteg olívaolaj alatt tárold.

A répa a hűtőben hosszan eláll, ha fonnyadni kezdene, tedd hideg vízbe a hűtőben.

3. Süsd meg a sütőtököt

Vágd félbe a sütőtököt, magozd ki, majd süsd húsz percig. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, helyezd rá a tököt és önts rá egy kis olívaolajat. Sóval, cayenne borssal, korianderrel, kurkumával meghintve 200 fokos sütőben negyedórán át süsd.

4. Kockákzd fel a tököt, fűszerezd, majd süsd további 20 percen át

Kockázd fel a kézmelegre kihűlt sütőtököt héj nélkül, tedd sütőlapra, hints rá sót, borsot és olívaolajat, majd további 20 percen át süsd.

5. Vágd fel az almát és süsd ki a zöldséggolyókat

Vágd az almát gerezdekre, és készítsd el a Garden Gourmet zöldséggolyókat olívaolajon a csomagoláson található instrukciók alapján, míg meg nem pirulnak.

6. Tálald

Helyezd a tányérokra a salátát, mellé a sütőtököt, az almát, a brokkolirózsákat és a vékonyra vágott brokkoli szárakat, majd a tetejére a zöldséggolyókat. Olívaolajjal, balzsamecettel, citromlével és répapestóval tálald, vagy a pestóval akár kenyérszeleteket is megkenhetsz. Szórj rá pirított tökmagot.

Recipe created by
Garden Gourmet
TÁPÉRTÉK ADATOK
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK

ADAGONKÉNT

Szénhidrát
33.9 gramm
Energia
774.7 kilokalória
Zsír
66.8 gramm
Fehérje
15 gramm